Fii informat! Citeste ultimele articole pe SergiuNedelea.ro

Sergiu Nedelea asigura consiliere, colaborare, training - organizeaza evenimente, prezentari si degustari


Degustarea

Degustarea incepe odata cu pregatirea sticlei, mai exact cu desfacerea capisonului de dop, care poate fi dotat cu un fir de detasare sau in absenta acestuia se utilizeaza cutitasul atasat la tirbuson. Dupa detasarea capisonului se sterge cu o laveta curata gatul sticlei pentru a evita patrunderea unor impuritati odata cu extragerea dopului.

Pentru Robert Mondavi, vinul este esența civilizației; este artă și cultură. Pentru noi, este vinul este bucuria momentelor speciale petrecute în compania celor dragi, de aceea Selgros și Sergiu Nedelea...

Sommelierul, omul cu mai multe meserii

Meserie cu multiple fatete, din domenii variate pentru o prestatie atat de scurta in timpul in care ni se dezvaluie pret de o clipa in servirea de restaurant. Competenta principala: "servirea bauturilor in cadrul unei sali de restaurant". Sa prezinte lista de vinuri, sa sfatuiasca (consilieze) clientul, sa-i propuna cel mai bun accord mancare/vin, sa serveasca vinurile si bauturile alese la temperatura optima pentru consum, in paharele potrivite.

Obținerea vinului este un proces îndelungat, care, pe lângă creativitate și răbdare, necesită multă precizie și atenție la detalii.

Paharul joacă un rol esențial în analiza senzorială a vinului, de aceea maestrul Sergiu Nedelea ne învață să alegem paharele potrivite, astfel încât să scoatem în evidență notele vinurilor preferate și să ne bucurăm cu adevărat de aromele lor în zilele speciale ce urmează.

Pagini