Fii informat! Citeste ultimele articole pe SergiuNedelea.ro

Sergiu Nedelea asigura consiliere, colaborare, training - organizeaza evenimente, prezentari si degustari


Pentru momentele în care inspirația noastră se lasă mult așteptată, maestrul Răzvan Alexandru ne propune un meniu ce abundă în elemente din gastronomia internațională și care ne duce cu gândul la savoarea vacanțelor exotice

Decantarea este cea mai spectaculoasă parte din ritualul de servire a vinului, dar și cea mai controversată, de aceea Selgros și Sergiu Nedelea vă învață...

Soiuri de vita de vie autohtone pentru vinuri

Creata (Riesling de Banat) - produce struguri uni sau birpati, de marime mica-mijlocie, de forma cilindro-conica, boabe asezate dens pe ciorchine, culoarea pielitei verde-galbuie, si uneori galben-aurie, miezul foarte suculent.

Functiile unui sommelier

Sommelierul, angajat in domeniul restaurantelor insarcinat cu servirea vinului si a altor bauturi, este inainte de orice un om care seveste. Aceasta succinta definitie, recunoscuta de toti, se dilueaza adesea in diversele aplicatii ale meseriei.

„Bun îi vinul ghiurghiuliu / Cules toamna pe târziu” spune celebrul cântec al Mariei Tănase, însă trebuie să știm că perioada de culegere a strugurilor depinde de fiecare soi.

Pagini